Loading...

東 騰 千 里

Dong Teng.Miles Wide Liu Mansion

東騰千里

打破對住宅的刻板印象,我們賦予「家」一個新的樣子
With the attempt to break the stereotype of a residence, we offer a new image on “home”.

台灣,台北 / 48.5坪 / 東濬建設 / 東騰千里

乾淨,沒有任何多餘的,只有心中滿滿的靜;仔細聆聽質感波動的聲音,時強時弱,和著禪聲涓涓,流淌於嘈雜城市中難得的一處謐境。自然與舒適,是屋主對家的品味。



Without any redundancy, in mind, there is only peace. Listen closely to the sounds made of the textures, which is rippling with the chirping sound of Zen, and flowing in a tranquil region hidden in the rackety city. Natural and cozy are the terms describing the taste of the owner of the house.

打破對住宅的刻板印象

打破對住宅的刻板印象,我們賦予「家」一個新的樣子:客廳、餐廳、臥室、衛浴,往往被安排成幾個獨立空間,反之,我們利用建築本身橫跨整面牆的大窗,將不同場域串聯起來。倚著窗的連綿臥榻,搭配全透玻璃,貫穿公私領域,無限延伸,視覺上有舒服的開放感,使用上極具趣味。人與窗的緊密互動,生動氣氛。



With the attempt to break the stereotype of a residence, we offer a new image on “home”:Normally, the living room, dining room, bedrooms and bathrooms are arranged separately; nonetheless, we have connected different regions via the gigantic window occupying the entire wall. More specifically, the couch reclining against the window, plus the glass piece that spreads across both the public and private areas whilst extending infinitely; visual openness providing comfortability appears, making it greatly interesting when using. Intimate interactions between the mankind and the window thus become lively atmospheres.

邊上的長窗,將自然日光倒進屋內,灑在沿著牆伸展的木臥榻上。與之相對的客廳水泥牆,無接縫地延伸至地板,自然的盤多磨紋理,在灰階上增添節奏。



The long window allows natural sunbeam to be poured into the house and spilled over the wooden lounge leaning against the wall. Comparatively, the concrete wall in the living room seems to attach the floor seamlessly; and the natural texture of Pandomo has composed rhythms on grayscale.

銜接木臥榻的軟質溫度,餐廳背牆安上整面原木格柵,如牆面上的枯山水,漣漪順著灰鏡面延展出去,溶入深色大理石廚房。廚房設計,冷調金屬搭配鏽銅磚,再擺上兩張皮革高腳椅,堆疊出都會風。異材質區分了開放式廚房與客餐廳,也保留了開放空間的大氣。餐廳的臥榻和多樣化的餐椅,提供場所的機動性,或端坐於餐桌,或嬉戲於臥榻。餐桌上方的橙色金屬吊燈,是水波韻律旁的風鈴,由人與人的互動吹響。



The soft and gentle warmth linking to the wooden lounge is the wooden grill railing on the back of dining room wall. As if a dry landscape garden hung on the wall, the ripples enlarge and expand along the gray mirror, dipping and melting into the dark marbled kitchen. The design of the kitchen is in a cold-tone metallic style with copper rust slates; moreover, two leather high stools properly pile up the urban touch. These different materials compart the open kitchen from the guest dining room whilst retaining the greatness of open space.The lounge and various dining chairs are meant to offer mobility for the place; you may sit straight at the table or play on the lounge. The orange metal droplight above the dining table is the wind chime next to the water wave rhythms, which is rung by the interactions among people.

平靜卻有不同重量

在窗邊,恰到好處的綠色靜靜綻放,無聲而強烈的生命力,透過全透玻璃引入主臥。主臥室設計採用石磚電視牆,正對著床頭的層次鍍鈦,同樣平靜卻有不同重量。



Perfectly postured greenery thrives in silence by the window, showing soundless but fierce vitality, which sieves into the master bedroom. Furthermore, brick TV walls are adopted as part of the design of this bedroom, facing the titanium-plated layers at the headboard; the scene also looks still, but with different weight.

白花紋理與石牆上的水波相呼應

主衛浴中的臥榻由大理石銜接,增加了獨立浴缸的使用機能。白花紋理與石牆上的水波相呼應,再與鐵件和玻璃面上閃爍的燈光相輔相成,帶來生活情趣。



The lounge in the main bathroom is engaged with marble, increasing the functions of an independent bathtub. The white patterns on the marble correspond to the water waves on the stone wall, and are complemented via the flashing lights on the iron piece and the glass, bringing delight to the life.

石磚、木質、玻璃、鏽銅、鍍鈦,材料間不同的溫度在空間中流串,時高時低;深藍、暖菊、亮黃、灰白、植栽,軟裝點綴,豐富了屋內表情;日光、燈光、折射、反射、散射,光線如絲絹,在空間中穿梭,依著不同材質呈現不同面貌。精緻地混搭,打造現代人文休閒風豪宅。



Stone bricks, wood, glass, rust copper and titanium-plated pieces are materials with different warmth, beaded in space, looking high and low from time to time;navy blue, warm orange, bright yellow, pale gray and greenery are the soft and gentle decorations that enrich the expressions in the house;the sunlight and lamp light, refracting, reflecting and scattering, as if silk threads weaving in space, present different appearances in accordance with various textures.Blended in sophistication, a modern mansion with a humanistic and leisure sense is built.

相關影音報導:

其他人也看了